Proiect Sansa si Provocare-Imbunatatirea asistentei acordate copiilor si tinerilor victime ale traficului de persoane prin dezvoltarea de programe inovatoare de suport

1681
0
SHARE

ASOCIATIA PRO REFUGIU în calitate de coordonator, alături de partenerii săi CARITAS PRAGA CEHIA  si TRABE –INICIATIVAS PARA LA ECONOMIA SOCIAL Y SOLIDARIA SPANIA, implementează în perioada Septembrie 2014 – August 2016, proiectul CHANCE AND CHALLENGE –IMPROVE THE ASSISTANCE FOR CHILDREN AND YOUTH VICTIMS OF HUMAN TRAFFICKING BY DEVELOPING INNOVATIVE SUPPORT PROGRAMS, cu sprijinul financiar al Comisiei Europene, Programul Erasmus + Parteneriate Strategice.

Obiective
Consolidarea nivelului de cunostiinţe ale profesionistilor din ONG-uri si institutii, care asistă copii tineri victime ale traficului de persoane, constând în învăţarea de a utiliza în activitatea lor curentă a unor tehnici, metode preluate din coaching si peer-to-peer suport.

Cresterea nivelului de cooperare transnaţională dintre specialisti din ţări de origine-tranzit-destinatie unde copii, tineri sunt supusi variatelor forme de exploatare.

Imbunătăţirea calităţii vietii, a procesului de reintegrare pentru victime ale traficului de persoane ca urmare a îmbunătăţirii modului de acordare a serviciilor de asistenţă.

Activitatile  principale

1. Training-uri în România, Cehia si Spania destinate consilierilor sociali si juridici, psihologilor, care oferă servicii de consiliere/asistenţă copiilor, tinerilor victime ale traficului de persoane, în vederea pregătirii acestora în utilizarea tehnicilor specifice coaching-ului si peer-to-peer suport.

2. Dezvoltare platormă online pentru facilitarea dialogului/colaborării transnaţionale între profesionisti din ţări de origine-tranzit-destinaţie.

3. Seminarii în România, Cehia, Spania pentru diseminarea rezultatelor proiectului, dând posibilitatea unui număr cât mai ridicat de specialisti în a se familiariza cu metodele si tehnicile dezvoltate pe durata proiectului în vederea îmbunătăţirii modului de acordare al asistenţei victimelor traficului de persoane.

Comunicat presa lansare proiect

Ajuta-ne sa ne facem cunoscuti:

NO COMMENTS