Lansare Raport Analiza juridica a drepturilor persoanelor traficate in Romania

1927
0
SHARE

ASOCIATIA PRO REFUGIU a lansat in parteneriat cu Asociatia Adpare, raportul Analiza juridică a drepturilor persoanelor traficate in România. Evenimentul a avut loc la Bucuresti in data de 30 Septembrie 2014.

Cercetarea a fost efectuată ca parte a proiectului transnational “Promovarea drepturilor persoanelor traficate in Bulgaria, România si Slovacia cu accent pe asistenta legală- o perspectivă bazată pe Drepturile Omului”, cu durata de 3 ani, finantat de Comisia Europeană Programul ISEC.

Raportul oferă o analiză juridică a situatiei persoanelor traficate în cadrul procedurilor penale si a altor proceduri legale relevante, precum si modul în care acestea sunt tratate de sistemul juridic, în particular accesul la asistentă juridică si protejarea drepturilor ca victime si martori, inclusiv dreptul la compensatii financiare. In raport sunt dezbatute prevederile referitoare la drepturile victimelor si modul în care acestea sunt implementate în practică.

La eveniment au participat reprezentanti ai institutiilor si organizatiilor non-guvernamentale active in lupta impotriva traficului de persoane si a asistentei victimelor.

Comunicat conferinta Septembrie 2014

Ajuta-ne sa ne facem cunoscuti:

NO COMMENTS