Joint Session EU Network of National Rapporteurs and Equivalent Mechanisms and the EU Civil Society Platform against Trafficking in Human Beings

2063
0
SHARE

Asociația Pro Refugiu a participat, în perioada 26-27 octombrie 2022, la sesiunea comună a Reţelei Europene informale a Raportorilor Naţionali sau a Mecanismelor Echivalente și a Platformei Europeane a Societății Civile pentru combaterea traficului de ființe umane.
În cadrul acestei întâlniri au fost discutate aspecte referitoare la impactul invaziei ruse în Ucraina asupra fenomenului traficului de persoane și necesitatea implementării unui plan european comun, în scopul reducerii riscului traficului de persoane și sprijinirii potențialelor victime din rândul refugiaților ucraineni.
Alte teme de discuție din agenda evenimentului s-au referit la cooperarea autorităților naționale cu societatea civilă în implementarea strategiei europene pentru combaterea traficului de persoane și la activitățile organizate de Statele Membre pentru marcarea zilei europene pentru combarerea traficului de persoane (18 octombrie).
Principalii vorbitori în cadrul acestei întâlniri au fost reprezentanți ai autorităților naționale și societății civile din Republica Cehă, Belgia, Germania, Polonia și Austria. Reprezentantul Europol și reprezentantul autorității naționale pentru combaterea traficului de persoane al Republicii Moldova au avut de asemenea intervenții.

Ajuta-ne sa ne facem cunoscuti:

NO COMMENTS