Training avocati, magistrați (București, România)

677
0
SHARE

Un training, destinat avocatilor, procurorilor, judecătorilor români si bulgari, a fost organizat la București, România (20 Octombrie 2017 – 21 Octombrie 2017) ca activitate a proiectului transnațional Strengthening lawyers’ legal knowledge and cooperation with prosecutors and judges, to protect victims of human trafficking rights in the judicial proceedings, implementat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene, Programul Justitie JUST/2015/JTRA/AG/EJTR/8686. Organizatorul evenimentului a fost Asociatia Pro Refugiu, coordonatorul proiectului.

Principalul obiectiv al training-ului a constat în aprofundarea noțiunilor juridice de către avocați, procurori, judecători, în vederea asigurării unei mai bune protecții a drepturilor victimelor traficului de persoane. Un total de 45 de profesionisti în drept (avocați, procurori, judecători și traineri) au fost implicati. Training-ul a beneficiat de prezența unor traineri cu experiență în drept, în problematica traficului de persoane, din Romania, Bulgaria, Germania, Suedia.

Subiectele training-ului au constat în prezentări legislație, analiză studii de caz privind: drepturile victimelor traficului de persoane în procesul penal în România și în Bulgaria; compensația financiară; trauma și impactul acesteia asupra capacitătii victimei de a se implica în procesul penal; protecția drepturilor victimelor în Germania și în Suedia.

Mai multe informatii se pot regasi pe website-ul proiectului

http://project-ecjusticeprogram.prorefugiu.org/en/home/

Comunicat de Presa

Ajuta-ne sa ne facem cunoscuti:

NO COMMENTS